Scholing medicatie

Scholing medicatie

Beste ZZP’er,

Op 28 maart en 11 april start er weer een geaccrediteerde scholing Medicatie Zorg voor

Verzorgenden en Verpleegkundigen. Het betreft blended learning. Dit is eLearning in combinatie met praktijkonderwijs. Voorafgaande aan de 2 praktijkmomenten volg je de elearning zodat je goed voorbereid het praktijkonderwijs kunt volgen.

De inlog gegevens voor de elearning ontvang je via de mail na inschrijving en betaling. De lesduur is 2 x 3uur. Na afloop van de training ontvang je, indien van toepassing accreditatiepunten en tevens ontvang je een bewijs van deelname.

 

De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: (zie laatste pagina voor de inhoud):

 • Verantwoordelijkheden en wet- en regelgeving
 • Farmacodynamiek en farmacokinetiek
 • Systemische en lokale toedieningsvormen
 • De 10 stappen van het medicatieproces
 • Distributiesystemen
 • Specifieke zorgsituaties
 • Veel voorkomende ziektebeelden en medicatie bij ouderen (CVA, diabetes, & hartproblemen)

 

De doelgroep:

Deze training (met het gereduceerde tarief) is bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen ZZP’ers die bij De Nodige Zorg ingeschreven zijn. Helpenden Plus die geïnteresseerd zijn mogen deze training uiteraard ook volgen*. In overleg met De Nodige Zorg kunnen ook externe personen aansluiten. Deze betalen de normale prijs voor deze training.

 

*Helpenden zullen de elearning voor verzorgenden volgen. Deze wijkt af van de elearning voor Verpleegkundigen.

 

De kosten:

De kosten voor dit blended learning traject bedragen voor ZZP’ers die ingeschreven zijn bij De Nodige Zorg € 225,- (excl. BTW). Dit is het gereduceerd tarief.

Externe deelnemers betalen het normale tarief van €250,- (excl. BTW).

Bedrijfskosten zoals scholing zijn vaak (gedeeltelijk) aftrekbaar in de aangifte.

 

Benodigde voorkennis

Deze scholing is ontwikkeld voor verzorgenden, verpleegkundigen en Helpenden plus. Het volgen van scholing alléén, is vaak onvoldoende om bepaalde handelingen te mogen verrichten. Het is van belang dat je altijd voldoet aan de juiste vooropleiding (=bevoegdheid) en beschikt over de daarbij behorende kennis & vaardigheden (= bekwaam zijn). Vandaar dat deze module is ontwikkeld met een onderdeel theorie en een stuk praktijkonderwijs (=blended learning).

 

Studiebelasting en accreditatie:

De studieduur hangt af van jouw kennis en ervaring en hoe snel je leest en leert. Hou gemiddeld rekening met een studieduur van 8 uur voor de elearning. Het praktijkonderwijs duurt 2 x 3 uur. Indien V&VN accreditatie wenselijk is: accreditatiepunten voor deze elearning worden dan automatisch bijgeschreven in het kwaliteitsregister V&VN. Let op: accreditatiepunten worden alleen verwerkt als je een geldig BIG-nummer of inschrijfnummer kwaliteitsregister aangeeft bij je aanvraag voor deze scholing.

 

De leslocatie:

Ontmoetingscentrum “Ons Mevrouw”

Doornboomstraat 32

5091 CB Middelbeers

Datum en tijden:

Lesdag 1: Maandag 28 maart 2022

Lesdag 2: Maandag 11 april 2022

We starten om 19:00uur en de training duurt tot ongeveer 22:00uur.

 

Aanmelden en bevestiging: ik wil me inschrijven voor deze scholing, en dan?

 1. Voor het aanvragen van scholing stuur je een email naar info@life2save.nl. Een bevestigingsmail met informatie word je toegestuurd. In deze email vindt u ook de factuur; deze graag per ommegaande betalen. De kosten dienen voldaan te zijn voordat je de scholing gaat volgen.
 2. De elearningmodule blijft het hele jaar toegankelijk. Na succesvolle afronding van deze online scholing blijft de content zichtbaar in jouw bibliotheek. De eindtoets kan dan echter niet meer opengezet worden.
 3. Na succesvolle afronding van de online module wordt het certificaat daarvan bijgeschreven in Inervo. Dit document kan je uitprinten.
 4. Na succesvolle afronding van de gehele blended learning ontvang je via email een bewijs van deelname. Dit document kan je uitprinten.
 5. De groepsgrootte voor het praktijkonderwijs is maximaal 12. Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding en vol = vol.
 6. Indien van toepassing op deze module: registratie van accreditatiepunt(en) gaat automatisch mits je bij inschrijving voor deze scholing jouw BIG-nummer en/of inschrijfnummer van het Kwaliteitsregister in hebt gevuld.

 

Mochten er nog vragen zijn horen wij dit graag terug.

info@life2save.nl