ZZP-er

ZZP

Ik wil werken als ZZP-er bij De Nodige Zorg

Ben jij op zoek naar een tijdelijke nieuwe werkomgeving zonder dat je in loondienst bent? Zoek je afwisseling en wil je zelfstandig je werkzaamheden uitvoeren en bepalen waar en wanneer je werkt? Wil je een eerlijk uurtarief en meer grip op je inkomsten en scholingsmogelijkheden?

Dat kan allemaal, als je aanhaakt bij De Nodige Zorg! Zorgtoppers die ingeschreven zijn bij De Nodige Zorg zijn nieuwsgierig en hebben de moed om elke dag te leren en te groeien. Ze verlenen zorg vanuit de wens van de cliënt.

Nieuwsgierig? Hieronder staat veel informatie over De Nodige Zorg. Als je meer vragen hebt, kijk dan ook eens bij de FAQ, onze voorwaarden of neem contact met ons op.


W
aar ga ik werken en wat doe ik dan?

Binnen ons netwerk zijn er verschillende zorgorganisaties die blij zijn met jouw hulp. Jij kiest als zorgprofessional zelf wanneer je welke zorg gaat verlenen. Daarmee doe je datgene waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Wij zijn er van overtuigd dat het zorgen en verplegen zo voor jou weer een stuk zinvoller zal worden en meer voldoening zal geven.

Bepaal zelf wanneer je beschikbaar bent naast je privé-leven, huidige vaste baan of andere bezigheden. Naast De Nodige Zorg kun je je zonder concurrentiebeding ook inschrijven bij andere bureaus.

Wij werken momenteel (2024) samen met zorgorganisaties in:

Tilburg, Etten-Leur, Rijsbergen, Zundert, Waalwijk, Dongen, Oosterhout, Eindhoven, Oirschot, Drunen, Kaatsheuvel, Vlijmen, Hank, Almkerk, Raamsdonkveer, Geertruidenberg, Waspik, Sprang-Capelle, Werkendam. Woudrichem, Heusden, Nuenen, Son en Breugel, Best, Middelbeers, Vessem, Hoogeloon, Bladel, Waalre, Bergeijk, Eersel, Veldhoven en Reusel.


Wat ga ik verdienen?

Jouw uurtarief is jouw uurtarief! Als ZZP-er bepaal je jouw eigen all-in uurtarief waarbij je rekening houdt met jouw reiskosten en diensten op onregelmatige tijden.
Het is aan de opdrachtgever of deze accoord gaat met het door jouw gevraagde uurtarief. Het kan zijn dat er een tegenvoorstel komt; je kunt dan samen in overleg gaan.
Tijdens feestdagen en/of in de nacht krijg je 20% toeslag op dit uurtarief. Tarief-hulp nodig? Kijk voor onafhankelijke informatie over tarieven van ZZP-ers in de zorg hier of hier.


Hoe blijf ik bekwaam?

Bekwaam blijven was nog nooit zo makkelijk. Wij werken samen met 2 scholingsaanbieders die tegen een gereduceerd tarief álle zorgscholingen aanbieden aan ZZP-ers die bij De Nodige Zorg aangesloten zijn. Ze werken met een digitale leeromgeving waar jij de verplichte en niet-verplichte -maar voor jou interessante scholingen- kan volgen. De verplichte scholingen zijn V&VN geaccrediteerd en de modules volg jij op momenten dat jij daar zin in hebt. Natuurlijk ontvang je hiervoor certificaten. Houd voor alle scholingen en data onze nieuwsbrief en infomails goed in de gaten.

Let op; steeds meer zorgorganisaties eisen bekwaamheid in bijvoorbeeld BHV of voorbehouden handelingen. Als jij je portfolio up-to-date hebt (en houdt), heb je meer kans op toekenning van diensten en bovendien heb je hiermee een extra mogelijkheid om jouw uurtarief te verantwoorden.

 

En wat zijn de kosten voor mij?

Wij berekenen een bijdrage voor de systemen waarvan jij gebruik maakt zoals de planning-app en voor onze werkzaamheden ten aanzien van het facturatieproces. De hoogte van deze contributiefactuur is € 20,- exclusief b.t.w. per maand.
NB: Deze kosten worden alleen berekend voor elke maand waarin uurstaten worden goedgekeurd, ongeacht het aantal.
Bijvoorbeeld: je werkt de laatste dag van september en jouw uren worden in oktober goedgekeurd.  Je ontvangt dan in oktober van ons een contributiefactuur.

 

Ik ben nu nog geen ZZP-er maar wil dat wel worden!

Wij helpen je graag omdat we begrijpen dat er nogal wat zaken zijn waar je aan moet denken als je als zelfstandige verder wil gaan. Hieronder hebben we een paar links opgenomen die je flink op weg kunnen helpen. Mocht je daarna nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij organiseren ook informatiemomenten voor geïnteresseerden. Tijdens deze leerzame en geheel vrijblijvende meetings worden al je vragen over “ZZP-er in de zorg” beantwoord. Informeer even bij ons naar de mogelijkheden.

 

Inschrijven, hoe gaat dat?

Druk op de knop “contact” bovenaan deze pagina en vul het formulier in. Dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek maken we nader kennis met elkaar. Wij geven je informatie over De Nodige Zorg en vertellen hoe wij werken. We luisteren naar jouw visie op zorg en het werken als ZZP-er. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen. We kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Bij een wederzijdse match kun je je inschrijven bij De Nodige Zorg.

Vervolgens ontvang je via email het inschrijfformulier met het verzoek om de volgende digitale documenten:

 • een kopie van een geldig ID (met BSN)
 • kopieën van relevante diploma’s (let op, wij hebben een vergewisplicht dus het aantonen van echtheid d.m.v. inloggen in DUO kan nodig zijn).
 • kopie VOG (niet ouder dan  6 maanden bij inschrijving)
 • kopie bewijs inschrijving Kamer van Koophandel
 • evt. BIG registratie nummer (vanaf MBO niv4)
 • kopie polisblad & betalingsbewijs bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
 • een actueel CV
 • bewijs van aansluiting bij een erkende geschilleninstantie
 • ingevuld referentie formulier
 • door inschrijving bij de Nodige Zorg verklaar je dat je nooit op staande voet bent ontslagen, niet bent geschrapt uit het BIG register en niet in het waarschuwingsregister Zorg en Welzijn staat. Ook verklaar je dat er geen zaken zijn waardoor aan je betrouwbaarheid, deskundigheid en integriteit zou kunnen worden getwijfeld (zie het inschrijfformulier)
 • we vragen je altijd om schriftelijke referenties


Aan het werk:

We werken continue aan het vergroten van het aantal zorgorganisaties binnen ons netwerk waardoor de kans op passende diensten steeds groter wordt. Zodra jij interesse hebt om bij een zorgorganisatie binnen ons netwerk te gaan werken, word in overleg met jou je profiel gedeeld met die klant. Na een match wordt er vervolgens een modelovereenkomst opgesteld (digitaal te ondertekenen door alle partijen). De in te vullen diensten van deze organisatie zijn vanaf dat moment voor jou inzichtelijk in onze digitale omgeving.

Als jij een dienst geaccepteerd hebt, krijgt de zorgorganisatie dit te zien en is de aangevraagde dienst zichtbaar in jouw digitale agenda (app). De zorgorganisatie kan jouw aanbod afwijzen of bevestigen. In beide gevallen ontvang je een email. Bij afwijzing van jouw aanvraag verdwijnt de dienst uit jouw agenda. Bij goedkeuring van de aanvraag staat deze dienst vast in jouw agenda en is dus definitief.

Na afloop van de dienst geef je zelf digitaal je uren in, hiervan wordt wekelijks een uurstaat aangemaakt. De Nodige Zorg stuurt deze uurstaat wekelijks door naar de klant. Zodra de klant akkoord gaat met de gewerkte uren uit de uurstaat, wordt er automatisch een factuur voor je opgemaakt over deze gewerkte uren. Deze wordt automatisch verstuurd aan de klant. Deze heeft een betalingstermijn van 30 dagen.

Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen

Klik hier of hier om gemakkelijk een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen.

Alles over de WKKGZ

Klik hier voor alles wat je als ZZP-er moet weten over de WKKGZ.

Hoe word ik ZZP-er?

Klik hier als je wel wat hulp kan gebruiken nu je ZZP-er wil worden.

Verzekeringen, wat nu?

Ga zelf op zoek naar een passende verzekeraar voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor professionals in de zorg. Zo’n verzekering is verplicht.

Is er ook een brancheorganisatie?

Jazeker, er zijn er zelfs meerdere. Klik hier als je meer wil weten over ZZP-er zijn in de zorg.

Checklist nieuwe ondernemer

Klik hier voor de 10 stappen van een nieuwe ondernemer (met een handige checklist).